Ondertekening contracten Eco2Hotel Ouddorp

 

Terwijl in Den Haag een sombere boodschap werd verteld, kregen de personen die op Prinsjesdag 2011 aanwezig waren bij de symbolische ondertekening van de contracten voor het toekomstig Ecohotel een veel positievere boodschap.

“Op een moment dat je het niet verwacht wordt er toch geïnvesteerd. Het is fantastisch dat ondernemers als Thijs Zeelenberg, Marco Bij de Vaate en Leo van Vliet dit avontuur aangaan en daarmee, samen met  de (lokale) overheid, zorgen voor een recreatieve en economische impuls. Deze investering sluit perfect aan bij de overige initiatieven die binnen het programma Zicht op de Grevelingen en de MIRT-verkenning op stapel staan, zoals de bunkerroute, belevingsbos, RTM-museum en – tramlijn, getijdecentrale, doorlaatmiddel waterkwaliteit en schutsluis voor recreatievaart Grevelingenmeer”, aldus Siemco Louwerse van het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen. Er wordt 20 miljoen euro in de realisatie van het Ecohotel geïnvesteerd.

Ook burgemeester Van der Velde, gemeente Goedereede, spreekt van een zeer positieve ontwikkeling. “We hebben het over een gebied dat kwetsbaar is, maar ook zeer veel potentie heeft. Het is een  bijzondere parel aan de recreatieve en economische ketting van Goedereede”.  Thijs Zeelenberg benadrukte dat het Ecohotel zoveel mogelijk in het landschap wordt ingepast.  Er worden bijvoorbeeld ecologen ingeschakeld om ervoor te zorgen dat het landschap zoveel mogelijk in  tact blijft. Daarnaast worden duurzame materialen gebruikt en wordt het hotel geheel zelfvoorzienend en energieneutraal.

Ecohotel

Het Ecohotel zal bestaan uit twaalf minihotels, een centraal gebouw met congreszalen en restaurant, deels verstopt in heuvels, verdeeld over eilandjes, met uitzicht over het Grevelingenmeer, geheel onafhankelijk van externe energiebronnen. In 2014 is dit werkelijkheid en kan iedereen genieten van de prachtige locatie en de luxueuze en tevens duurzame voorzieningen van het Ecohotel.

Niet alleen de gasten, maar ook dagjesmensen zijn straks welkom in het horecagedeelte of op één van de strandjes. Bij het hotel komt geen jachthaven, maar wel worden steigers aangelegd zodat watersporters de mogelijkheid hebben voor kortere periode aan te meren. Met het Ecohotel willen de ondernemers een nieuwe groep toeristen aantrekken die vooral op zoek is naar rust en ruimte tijdens hun vakantie. Daarnaast moeten de wellness, zorg- en congresvoorzieningen ervoor zorgen dat er ook gasten buiten het hoogseizoen naar de kust komen.